Det står ikke i Store Bog

Der siges mange ting til AA møder, der ikke harmonerer med hvad den grundlæggende tekst fortæller os. Så vær varsom med at tage alt hvad du hører på møderne for gode varer. Læs bogen Anonyme Alkoholikere, det er i den ,du vil finde løsningen.

Du er kommet det rigtige sted!

Side 43, fjerde afsnit: “Så har vi den særlige type, der kan drikke en masse. Måske har han en vane, som belaster ham så meget. at den gradvist svækker ham psykisk og mentalt.Måske tager den livet af han et par år for tidligt. Hvis der er en tilstrækkelig vægtig årsag, som dårligt helbred, en forelskelse, forandring i omgivelserne, eller en advarsel fra lægen, kan han måske holde op med at drikke eller holde måde, også selv om han finder det vanskeligt og besværligt, og måske endog må ty til medicinsk behandling.”

Side 52, femte afsnit: “Vi påtager os ikke at erklære nogen for alkoholiker, men du kan hurtig stille din egen diagnose.”

Side 107,108:” Hvis han mener, at han kan gøre det på anden vis, eller foretrækker en anden åndelig metode at gribe det an på, må du opmuntre ham til at følge sin samvittighed.”

Tag hvad du kan bruge og lad resten ligge til senere

Side 40, tredje afsnit:” Den fantastiske realitet for enhver af os er, at vi har opdaget en fælles løsning. Vi har fundet en vej ud, som vi helt kan tilslutte os, og hvorunder vi samles i broderlig og harmonisk handling. Dette er den store nyhed, som denne bog bringer enhver, der lider af alkoholisme.

”90 møder på 90 dage”

Side 39, første afsnit: ”Vi mødes regelmæssigt, så nykommere kan finde det fællesskab, de søger.

Side 76, øverst: ” Her er trinene vi tog, foreslået som et program for at genvinde helbredet.

Side 42, femte afsnit: ” Ingen af gjorde en solooptræden ud af dette kald, ej heller mener vi, at effektiviteten ville være større, hvis vi gjorde.

“Husk din sidste druktur”

Side 46, andet afsnit: ”Sandheden er, at de fleste alkoholikere, af årsager som endnu er ukendte, har mistet evnen til selv at vælge at drikke. Vor såkaldte viljestyrke eksisterer praktisk taget ikke. På et vist tidspunkt er vi ude af stand til, med tilstrækkelig vægt, at få ind i vor bevidsthed erindringen om smerten og ydmygelsen for blot en uge eller en måned siden. Vi er forsvarsløse mod den første drink.

“Jeg vælger ikke at drikke i dag”

Side 46, andet afsnit: ” Sandheden er, at de fleste alkoholikere, af årsager som endnu er ukendte, har mistet evnen til selv at vælge at drikke.”

Side 51, afsnit tre: ” Vi alkoholikere er mænd og kvinder, som har mistet evnen til at kontrollere vort drikkeri, og vi ved, at ingen virkelig alkoholiker får den igen.”

“Gennemtænk hele forløbet inden du tager en drink”

Side 46, tredje afsnit: “De næsten sikre konsekvenser, som følger af blot et enkelt glas øl, kan ikke trænge igen til vores hukommelse og afskrække os. Hvis disse tanker optræder, er de vage og allerede fortrængte af den gamle slidte idé om, at denne gang skal vi nok klare den som andre mennesker. Det er en total mangel på det forsvar, som afholder os fra at lægge hånden på en varm kakkelovn.”

“Jeg vil altid være I helbredelse, aldrig helbredt”

Titelbladet: ”Historien om hvorledes tusindvis af mænd og kvinder er kommet sig efter misbrug af alkohol”

Forord til første udgave: ”Vi, I Anonyme Alkoholikere, er mere end hundrede mænd og kvinder, som er blevet helbredt fra en tilsyneladende håbløs psykisk og fysisk tilstand.”

side 99, tredje afsnit: “Det er let at ophøre med det åndelige handlingsprogram og hvile på vore laurbær, men vi udsætter os for problemer, hvis vi gør det,for alkohol er en listig fjende. Vi er ikke helbredte fra alkoholismen. Hvad vi i realiteten har, er en daglig henstand ved at vedligeholde vores åndelige kondition.”

“Lad være med at drikke, og gå til møder”

Side 55, første afsnit: ”Hvorvidt personen kan holde op uden det åndelige grundlag, afhænger af i hvilken grad han allerede har mistet evnen til at vælge, hvorvidt han vil drikke eller ej.”

Side 55, første afsnit: “Mange af os mente, vi havde masser af karakter. Der var en enorm trang tilstede til at holde op for stedse. Alligevel fandt vi det umuligt. Dette er alkoholismens paradoks, som vi kender den – denne totalt manglende evnen til at lade være, uanset hvor stort ønsket – eller nødvendigheden er, som ligger bag.  

“Dette er et egoistisk program”

Side 42, andet afsnit: ” Vort hele liv – som tidligere problemdrikkere – afhænger af vor konstante omsorg for andre, og hvordan vi bedst kan hjælpe dem. 

Side 109, første afsnit: ”Hjælpen til andre er fundamental i din helbredelse. En barmhjertighedsgerning fra tid til anden er ikke nok.

Side 38, andet snit: ”For hvis alkoholikeren undlod at udvikle og fuldkomme sit åndelige liv gennem arbejde og selvfornægtelse overfor andre, kunne han ikke overleve de prøvelser og mindre gode dage, som med sikkerhed lå forude.”

Side 78, andet afsnit: ”Selviskhed – Egocentrisme – Mener vi, er roden til vore problemer

Side 78, tredje afsnit: ”Vi mener, at vore problemer hovedsagligt er skabt af os selv. De opstår ud fra os selv, og vi alkoholikere er særlige eksempler på selvskabte fortrædeligheder, selvom som regel ikke kan indse det selv. Før alt andet må vi alkoholikere skaffe os af med denne selviskhed. Vi er tvungne til det – Ellers slår den os ihjel.

“Det er nok at gå til møder”

Side 76, øverst: ” Her er trinene vi tog, foreslået som et program for at genvinde helbredet.

“Lad være med at drikke – ligegyldig hvad”

Side 55, første afsnit: “Mange af os mente, vi havde masser af karakter. Der var en enorm trang tilstede til at holde op for stedse. Alligevel fandt vi det umuligt. Dette er alkoholismens paradoks, som vi kender den – denne totalt manglende evnen til at lade være, uanset hvor stort ønsket – eller nødvendigheden er, som ligger bag. 

Side 52, femte afsnit: ” Vi påtager os ikke at erklære nogen for alkoholiker, men du kan hurtigt stille din egen diagnose. Gå til det nærmeste værtshus og forsøg at kontrollere dit drikkeri. Prøv at drikke – og holde op pludselig. Prøv det mere end en gang. Det vil ikke tage lang tidat afgøre, om du er ærlig over for dig selv. Det kan være en alvorlig gang tømmermænd værd at få det fulde kendskab til din egen tilstand.

“Jeg har ikke drukket idag , så i dag er jeg en succes”

Side 42, femte afsnit: ” Ingen af gjorde en solooptræden ud af dette kald, ej heller mener vi, at effektiviteten ville være større, hvis vi gjorde. Vi mener, at selve udelukkelsen af drikkeriet blot er begyndelsen. En langt dybere demonstration af vore principper ligger forude i vore respektive hjem, på arbejdet og i vor omgangskreds.

“Vi skal holde med at planlægge alting, det virker ikke!”

Side 99, afsnit 3+4: ” Når vi vågner, tænker vi over de næste 24 time. Vi overvejer dagens planer. Før vi går i gang, beder vi Gid lede vore tanker, især beder vi om, de må renses for selvmedlidenhed, uærlighed og egoistiske motiver….

Når vi overvejer vores dag……

“Det eneste du behøver, er at være ædru i dag, så er det en god dag”

Side 96, første afsnit: ”Fra tid til anden hører vi en alkoholiker sige, at det eneste han behøver er at holde sig ædru. Han må helt afgjort holde sig ædru, for ellers eksisterer der ikke noget hjem..Men han er langt fra at have gjort det godt igen mod hustru eller forældre som i årevis har lidt under den elendige behandling.”

Side 96, andet afsnit: ”Den mand er ubetænksom, som påstår at ædruelighed er tilstrækkelig.”

“Vi taler til os selv, om os selv og for os selv”

Side 64, Andet afsnit: Mange gange, når vi taler med et nyt menneske, ser vi, hvordan håbet vokser, efterhånden som vi belyser hans alkoholiske problemer og fortæller om fællesskabet.

Side 133, fjerde afnit: “Vi taler ikke ret meget om hinanden, men vi omfatter uvægerlig den slags tale med en kærlig og tolerant ånd.”

Som er oversat fra

Page 125 We do talk about each other a great deal, but we almost invariably temper such talk by a spirit of love and tolerance

Hvordan ordet ikke har sneget sig ind i oversættelsen ved jeg ikke, men det giver i hvert fald en helt forkert mening

Side 42, andet afsnit: ” Vort hele liv – som tidligere promblemdrikkere – afhænger af vor konstante omsorg for andre, og hvordan vi bedst kan hjælpe dem. 

Disse citater er frit oversat med tilladelse fra aaprimarypurpose group